torsdag den 29. januar 2009

Kage må der til...

... når man skal på ferie...

... når man skal hygge sig lidt...

... når der er gamle bananer i frugtskålen...
(Ind imellem tror jeg faktisk, at der bliver "glemt" bananer i frugtskålen fordi familien Putz gerne vil have banankage???)

Der er altid en undskyldning for at lave en kage! (I hvert fald i Familien Putz.)

Nå, men her er så opskriften på

Frau Putz' banankage

300 g. margarine (blødt eller smeltet let i microovn)
600 g. sukker

4 æg

1 dl. kærnemælk/ A38 (Eller mælk, hvis du ikke har andet)
6-8 modne, mosede bananer.

500 g. mel
4 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
4 tsk. kanel

Evt. 100 g. mørk chokolade.

Fremgangsmåde:
Margarine og sukker røres sammen - og æggene røres i et ad gangen. Herefter røres kærnemælk/A38 og de mosede bananer i.

Mel blandes med hævemidler og kanel og blandes i.

Det hele hældes i en bradepande m. bagepapir - og bages midt i ovnen i ca. 30 min. ved 175 grader C.
Kontroller med en tandstikker/strikkepind om kagen er gennembagt.

Kan pyntes med smeltet chokolade. Det forhøjer nydelsen ganske fantastisk... Chokoladen kan evt. også skæres i tern og kommes i dejen - og så kan man jo altid komme til at pynte med chokolade ovenpå også... (Var der nogen der sagde, at Frau Putz er choco-holic???)

__________________________________________

Ja-ja, men i Familien Putz er én kage sjældent nok. Denne kage skal med til Norge på skiferie - sammen med 60 af Frau Putz' Muttis fastelavnsboller (Mums!)


Frau Putz' Brownie-kage


250 g. margarine
150 g. mørk chokolade

4 æg
250 g. sukker

150 g. mel
3 spsk. cacao

Valnødder eller hasselnødder efter smag og behag.

Fremgangsmåde:
Margarine og chokolade brækket i mindre stykker smeltes sammen enten i microovn eller i en gryde - og køles af.

Æg og sukker piskes let og luftigt. Mel og cacao blandes sammen og røres i - og til sidst vendes chokoladeblandingen i.

Vend evt. groft hakkede valnødder eller hasselnødder i dejen - eller gem dem til at drysse oven på kagen.

Dejen hældes i en lille bradepande (20x30 eller 25x25 cm). Drysses evt. med nødder og bages midt i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 175 grader C.
Kontroller med en tandstikker/strikkepind om kagen er gennembagt.

Denne kage kan sikkert også pyntes med smeltet chokolade... :o)

__________________________________________

Opskriften til Frau Putz' Browniekage stammer oprindeligt fra "Guldsiden" i Karolines Køkken.
Er der noget at sige til, at denne side er den mest fedtede side i min kogebog??? Chocolate-chip-cookies, Brownies og Gulerodskage med smøreostglasur samlet på én side i en kogebog.

Genialt.
Men... ligesom med strikkeopskrifter: Man skal jo liiiiige lave lidt om på dem hen ad vejen, så...

1 kommentar:

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    KAGE!!!!
    Hvor ser de bare lækre ud.
    Jeg må prøve den der Brownie her i weekenden.
    DU laver bare de lækreste ting!!!
    Kunne jeg bare være lidt mere som dig!!
    :0)

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz